duminică, 12 aprilie 2009

Aurora Liiceanu

Este psihologul de serviciu cu cea mai mare vizibilitate , invitat la cele mai multe televiziuni ,emisiuni si cu cele mai multe interviuri in presa dar cele mai multe teme abordate sunt fie foarte generale, fie nesemnificative , fie pur si simplu diversioniste. A evitat cu mare abilitate sa se pronunte asupra Securitatii si mercenarilor ei reusind performanta de a nu fi asociata cu securistii care care conduc psihologia romaneasca.

Prezentare oficiala

De formaţie psiholog, Aurora Liiceanu a obţinut doctoratul în psihologie, după un stagiu în USA, în domeniul comparaţiei performanţei individuale cu cea de grup, având ca variabilă natura sarcinii (activităţii). A lucrat în cercetare şi a predat psihologie socială la diferite facultăţi în Bucureşti şi la UQAM (Montreal, Canada) şi EHESS (Paris, Franţa). În prezent, este cercetător senior la Institutul de Filosofie şi Psihologie “Constantin Rădulescu-Motru”, Academia Română. În ultimii ani a lucrat în domeniul criminologiei, având colaborări cu Minsterul Justiţiei din Franţa, Italia, Germania şi Spania.

Domenii de interes: relaţiile interpersonale, criminalitate, gender.

A colaborat cu multe organizaţii nonguvernamentale şi cu companii multinaţionale (Lafarge, Continental, KPMG etc). Atât în ţara, cât şi în străinătate, a publicat 6 carţi şi peste 120 de lucrări.


( http://cnsconline.wordpress.com/2008/02/04/68/ )

University of Bucharest BS Psychology 1963
National Academy of Sciences
(Washington DC) Predoctoral Fellowship Social Psychology 1970
University of Bucharest PhD Psychology 1975

( http://www.sar.org.ro/Curriculum%20vitae%20Aurora%20Liiceanu.pdf )

( N.B. Pe Internet , spre deosebire de fostul ei sot, nu exista nici o referinta cu privire la tema doctoratului dar este cunoscut faptul ca inainte de 1989 plecau la specializare numai persoanele care obtineau viza si acordul Securitatii si de cele mai multe ori erau ofiteri acoperiti pe deplin conspirati.)

Ca si Mihai Golu, Irina Holdevici, Andrei Plesu, etc., are un aparent traseu de dizident. Participarea la Meditatia Transcendentala ca si represiunea suferita ulterior se inscriu intr-o coincidenta care dupa `90 pare bizara in sensul fabricarii unei biografii de dizident( unii din cei amintiti ajung ulterior in functii sau pozitii de mare vizibilitate - doi ministri si un profesor de psihologie la Institutul National de Informatii.) . Discursul ei feminist este axat cu predilectie pe tema sexualitatii, relatiilor dintre sexe, emanciparii femeii si noua revolutie sexuala sustinand teza disparitiei familiei ca institutie "invechita" in societatea romaneasca actuala ( ex: "Nu poti trai toata viata cu aceeasi persoana", etc. ). Ultima realizare in materie de imagine publica este aceea in care lanseaza un prezervativ si prezinta secretele orgasmului:

(http://www.gandul.info/actualitatea/aurora-liiceanu-a-lansat-un-prezervativ-si-a-prezentat-secretele-orgasmului.html?3927%3B3896747)

Probabil ca filozofia ei este cel mai bine reprezentata sub aspectul limbajului, stilului, conceptiei, mentalitatii si sistemului de valori promovat, de urmatorul citat :

"Cineva a folosit o expresie caraghioasa si nevulgara - daca unii o gasesc vulgara, e treaba lor: daca un barbat vrea „sa stea cu capu-n chilotii mintii unei femei“, e foarte bine. E treaba lui.

(http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1099508-aurora-liiceanu-femei-natural-adevarate-nu-prea-mai-exista.htm).


Domeniu predilect de influenta : SEXUALITATEA




Referinte pe Internet


Din reteaua de functionari ai Ministerului Justitiei acuzati ca au deturnat bani europeni face parte si Aurora Liiceanu. Lacrima Ciorbea, nevasta fostului premier Victor Ciorbea, si psihologul Aurora Liiceanu sunt acuzate ca au facut bani negri din prostitutie. Nu din prostitutie in sensul clasic al cuvantului, ci din realizarea unui studiu privind traficul de fiinte umane din Romania in Germania, in scopul exploatarii sexuale.


http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Actualitate/35386/Sotia-ex-premierului-Ciorbea-acuzata-ca-a-facut-bani-negri-din-studiul-prostitutiei.html

Un comentariu:

  1. Bai Paul ,frate esti bolnavior.Sa-ti trimit vreo 100 de lei pentru Prozac?Lasa-mi contul aici.Si vezi ca ai cateva greseli de ortografie "editare" in asa zisul text de mai sus.

    RăspundețiȘtergere